BIGH x Fernand Obb presenteren
‘Ceci n’est pas un saumon’

“Ceci n’est pas un saumon” is het resultaat van een samenwerking tussen BIGH en Fernand Obb, twee Brusselse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de voedingssector. We hebben onze kennis en ervaring gecombineerd om een duurzame gerookte forel aan te bieden, die lokaal wordt geproduceerd en met de hand wordt bereid in onze ateliers. Aangezien we slechts 3 km van elkaar verwijderd zijn, is het geen toeval dat we besloten hebben om samen te werken. Voor ons is lokale voedselproductie even belangrijk als een duurzaam productieproces.

Met onze samenwerking willen we vooral laten zien dat er een lokaal en duurzaam alternatief is voor de traditionele gerookte zalm: Brusselse gerookte forel!

Kenmerken van onze gerookte forel

We hanteren verschillende methoden om de duurzaamheid van ons product te garanderen.

DUURZAAM

GEEN ANTIBIOTICA OF TOEGEVOEGDE ADDITIEVEN

icon_local

VERS & LOKAAL

VAN BRON TOT BORD

De zalmforel begint zijn reis in de vijvers van de BIGH viskwekerij waar de vis wordt gekweekt en bereid. Vervolgens wordt hij in onze keukens met de hand gerookt en gesneden, voordat hij naar onze toonbank in Sint-Gillis en naar verschillende restaurants en supermarkten in Brussel wordt vervoerd. Deze korte keten garandeert de versheid en de smaak van het product.

OORSPRONG VAN DE GEROOKTE FOREL

De forellen worden gekweekt in een aquaponics-systeem dat visteelt combineert met plantenteelt. Het water in de tanks is van nature rijk aan voedingsstoffen en dient als meststof voor de gekweekte planten. Dit duurzame systeem vermindert het verbruik van water en meststoffen aanzienlijk. In vergelijking met conventionele aquacultuursystemen wordt bij het productieproces van BIGH minder dan 90% van het water verspild (watervoorziening op natuurlijke wijze, met alleen regenwater en water uit hun bron).

BIGH is een van de grootste aquaponics-kwekerijen van Europa, gevestigd op het dak van de Abattoirs d’Anderlecht in Brussel. Bekend om zijn innovatieve infrastructuur en technologie, gebruikt BIGH het concept van aquaponics om voedingsmiddelen te produceren zoals kruiden, verschillende soorten fruit en groenten en onze zalmforel. Al hun producten zijn antibioticavrij en duurzaam geproduceerd.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search